Franz Kafka Milena'ya Mektuplar

14:17:00

Franz Kafka, Prag'da bir dost meclisinde tanıştığı gazeteci Milena Jesenska'dan öykülerini çekçeye çevirmesini ister. Kafka ile Milena'yı bir araya getiren bu dilek, birbilerine yazılan mektupların oluşmasına sebep olur.

Aşkın, mektuplarla antalıtmasını en iyi şekilde gösterilmiştir. Kafka'nın duygularını içtenlikte yazdığı mektuplar onun düşüncelerini anlamamıza neden olmuştur.
"Geceyi uyku yerine mektuplarınla geçirdim. Her gün yazışmak, güçlendirecek yerde güçsüz kılıyor insanı. Eskiden bir solukta içerdim mektuplarını. Fakat şu an mektubunu okurken dudağımı kemiriyorum, şakaklarımın ezildiğini duyuyorum. Buna da boyun eğebilirim ama yokluğuna asla… 
“ Sev beni Milena..! ”"
"Cevap vermek için çok yorgunum, aşktan, kederden, çaresizlikle cebelleşmekten o kadar yorgunum ki."
"Gün gerçekten ihtiyacım olduğunda ve senden gelmeni istediğimde, hemen geleceğin umudu kalsın bende, ama şimdi gelmesen daha iyi, çünkü yine gitmek zorunda kalacaksın."
Fakat Kafka için mektup yazmak "...hayaletlerin önünde soyunmak demektir ki, onlar da aç kurtlar gibi bunu bekler zaten. Yazıya dökülen öpücükler yerlerine ulaşmaz, hayaletler yolda içip bitirir onları."
Aşklar eskiden daha anlamlı daha hayat dolu...






You Might Also Like

0 yorum