Patrice Leconte Kısa Saçlı Kadınlar

13:40:00

Thomas 30 yaşına gelmeden önce hayatının kadını bulmak istemektedir. Ama onun hayalinin kadını kesinlikle kısa saçlı olmalı, sakız çiğnememelidir. Bunun için 3 seneden kısa bir zamanı vardır.

En iyi arkadaşı André onun delirdiğini düşünmektedir. "Hayatının kadını arayarak bulunmaz." dese bile Thomas onu dinlememektedir. 
Thomas hayatının kadınını nasıl bulacağını öğrenmek için falcıya gider. Falcı kadın ona "Bir garın yakınlarında, hatta belki de bir trende gerçekleşecek olan umulmadık bir karşılaşma hayatınızı değiştirecek." dediğinde Thomas'ın umutları artar. Fakat babası onun delirdiğini düşünerek hayatının kadınının etrafında olabileceğini söyler. Annesi ise her pazar günkü yemeklerde günün sonunda öleceğini oğlan torununu göremeyeceğini söyler. Kız kardeşi ise bu konuşmları dinler. 
Thomas'ın etrafında olan kızlar Stylo de Vènus de çalıştığı kırtasiyedeki 3 tane kızdır. Louise, Sandrine ve Yvette. Fakat Thomas bu kızlara ilgi duymamaktadır. Patronu Arlette ise evlidir ve yaşlıdır.
Bir gün işe giderken metroda güzel bir kızla karşılaşır. Onu takip eder ve sonra kız parktaki banka oturduğunda onun yanına oturur ve ona çok güzel olduğunu söyler. Adının Colette olduğunu öğrenir tıpkı okuduğu kitaptaki yazar gibi.. Colette gittikten sonra Armandine diye bir kız onu tanıdığını söyler. Çünkü Thomas onun garsonluk yaptığı yerin yanındaki kırtasiye dükkanında çalışmaktadır. 
Bir sene geçer ve Thomas hayalindeki kadını bulamayacağını düşünür. Bir gün iş arkadaşları Thomas'ın evine film izleyip pizza yemeğe giderler. Çok eğlenirler. Onlar gittikten sonra Thomas evini toplarlarken Louise gelir ve birlikte olurlar. Belki de hayatındaki kadın Louisedir. Fakat o evlenecektir. Düğüne gider ve hayalinin kadınını evlenirken görür. Armandine ile sadece cinsel ilişkiye girer. Üst kattaki piyano çalan komşuyla ilişkiye girer. 
Bir gün şans eseri Colette dükkana girer ve kartpostal istediğini söyler. Thomas en sevdiği yazar olan Albert Manquet'in kartpostalını verir. Ve Colette de o kartpostalı Thomas'a hediye eder. 
Colette'in aslında patronunun kızı olduğunu onlara akşam yemeğine geldiğine öğrenir ve Colette ile evlenir.


You Might Also Like

0 yorum