Susanna Tamaro Yüreğinin Götürdüğü Yere Git

11:46:00

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git,80 yaşındaki bir kadının torununa yazdığı gönderilmemiş mektuplarından oluşan bir romandır. Torunu Amerika'ya okumaya giden anneanne, ona kendi duygularını anlatmak için bu mektupları yazar. Kendi hayatındaki olayları, annesini ona kendi gözüyle anlatır. Yaşlı kadının kızı trafik kazasında ölünce küçük yaştaki torununa bakmak zorunda kalır. Değişen gelenekler, altüst olmuş değerler karşısında hissettiklerini, torununa sevgiyle aktarmaya çalışır. Torununa verdiği öğütlerle onun da hayata karşı pişman olmamasını istemektedir.

"Yapmaya değecek tek yolculuk,içimize yaptığımız yolculuktur; o özgün çağrıya kulak vermeli, yüreğimizin götürdüğü yere gitmeliyiz."
"Sana zaman yitirmenin hiç de kötü bir şey olmadığını hatırlattım zaman müthiş irkiliyordun. En çok da, hayatın bir koşu değil, hedefi vurmak olduğunu söylediğimde dehşete kapıldın: önemli olan zamandan tasarruf değil bir hedef bulmaktır."
"Güçlü olabilmek için insanın kendini sevmesi gerekir; kendini sevebilmek için de insan, kendini derinlemesine tanımalı, kendi hakkında her şeyi, en gizli, kabullenmesi en zor şeyleri bilmelidir."
"Anlayış, bilgiçliğin kibiriyle değil, alçakgönüllükle doğar."
Yanlışlık yapmak doğaldır, ama bunlardan ders çıkarmadan ilerlemek bir yaşamın anlamını yitirmesine yol açar."
"İnsanın kendi iç dünyasına bakmak istemediği zaman bahaneler bulması dünyanın en kolay şeyidir. Dıştan bir suçlu her zaman vardır. Suçun -ya da daha iyisi sorumluluğun- yalnızca bize ait olduğunu kabullenmek çok cesaret ister. Gene de sana söylemiş olduğum gibi, ilerleyebilmek için tek yol budur. Eğer yaşam bir yolsa, her zaman yokuş yukarı giden bir yoldur."
"Çınarın altına oturduğunuzda kendiniz değil, çınar olun, ormanda orman, kırda kır, insanlar arasında insanlarla olun."



You Might Also Like

0 yorum