William Shakespeare Hamlet

10:25:00

William Shakespeare tarafından yazalan Hamlet, temasında trajedi'yi işlemektedir. Trajedi, yaşamın acıklı ve hüzünlü yönlerini ortaya koyan, insanın çektiği acıları anlatan,kişilere korku, heyecan ve acındırma telkinleriyle ders vermek amacıyla yazılan ve mutsuz sonla biten çoğunlukla ölümle biten manzum tiyatro eserleridir.
Hamlet'in konusu ise, Danimarka'da geçen oyunda Prens Hamlet'in, babası Danimarka Kralı'nın ölümünden sonra derin bir üzüntüye kapılır. Ölen Danimarka Kralı, hayalet olarak oğlunun karşısına çıkar. 

Hayalet, Hamlet’e kendisini amcasının öldürdüğünü, sonra da Kraliçeyle evlendiğini söyler. Hamlet’ten intikam almasını ister. Bu olaylar üzerine Hamlet’in kafası çok karışmıştır. Hayalet’in gerçek olup olmadığını, bir şeytan olabileceğini düşünür. Şimdiki Kral Claudius (Hamlet’in amcası)’un gerçekten suçlu olup olmadığını, bu intikam işini ne zaman ve nasıl yapacağını düşünür durur. Kral Claudius, Kral’ın ölümünden sonra tahta geçmiş ve kısa bir süre sonra Hamlet’in annesi Kraliçe Gertrude ile evlenmiştir. 
Hamlet, bütün şüphelerinden kurtulmak ve intikam almak için bir yol bulmalıdır. 
Mükemmel bir dil ile yazılmış tiyatro eseri.
Hamlet'in sözü olan "Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu." günümüzde bile herkesin dilindedir. İşte bu yüzden Klasikler asla ölmez.




You Might Also Like

0 yorum