Oscar Wilde Hayat, Ciddiye Alınamayacak Kadar Önemlidir

12:41:00

Aforizmalar okumayı sever misiniz ?

Bir cümlenin sizi başka diyarlara görmesini sever misiniz ? 
Eğer işte bunlar beni anlatıyor diyorsanız bu kitapda Oscar Wilde'in bir çok sözlerini bulabilirsiniz.
"Her şeye inanabilirim. Yeter ki aklımın hayalimin alamayacağı bir şey olsun."
"Deha güzellikten daha uzun sürer. Sırf bu bile,kendimizi eğiteceğiz diye katlandığımız onca acıyı makul gösterir."
"Ruhun hislerden başka şifası yoktur; tıpkı hislerin ruhtan başka şifası olmadığı gibi."
"Başkalarını deneye tabi tuttuğumuzu sandığımızda aslında kendimizi deneye tabi tutuyoruzdur."
"Gerçek anlamda hayranlık uyandıran iki çeşit insan vardır: Her şeyi bilenler ve hiçbir şeyi bilmeyenler."
"Gerçekliği sınamak için gergin bir ipin üstüne çıkarmalıyız onu. Bulgularımızı ise ancak akrobat olduklarında yargılayabiliriz."
"Bir şey ancak dile getirildiğinde gerçeklik kazanır."
"Bir zamanlar birisinin de dediği üzere, kadınlar kulaklarıyla sever, tıpkı erkeklerin gözleriyle sevdiği gibi. Tabii o eğer seviyorsa."
"Çok modern olmak kadar tehlikelisi yok: Öyle ani modası geçiveriyor ki insanın."
"Görgüsüzlük hep başkalarına yakıştırdığımız bir tutumdur; tıpkı yalanların başkalarının doğruları olması gibi."
"Elinde oyunu kazandıracak kartlar varsa güzel bir oyun çıkarmalısın."
"Uğruna yaşanacak yegane şey, zevktir. Hiçbir şey eskimez mutluluk kadar."
"Hayat ciddiye alınamayacak kadar önemlidir."
"Eylemler hayatın ilk trajedileridir; sözcüklerse ikinci. Sözcükler daha beterdir muhtemelen. İnsafsızdır çünkü onlar."




You Might Also Like

1 yorum

  1. Doğal Taş Görünümlü
    Dekoratif Yapay Taş Kaplama Panelleri
    Taş Panel Doğal Taş Görünümlü Dekoratif Yapay Taş Kaplama Panelleri, doğal taş ile aynı görüntüyü ve dokunma hissini verir. Ziyaretçilerinizin aradaki farkı anlayamayacağı kadar profesyonelce işlenen malzeme, aslında taş değil fiber glass, yani cam elyafıdır. Özel tekniklerle işlenerek, üç boyutlu ve taş dokulu paneller haline getirilen cam elyafı, alev almaz ve ısıya oldukça dayanıklıdır. İstenilen ölçülere göre kesilip birleştirilebilen yapay taş kaplama panelleri, vida ve dübel yardımı ile her yüzeye sabitlenebilir. Oldukça incedir ancak mukavemet gücü yüksektir. Darbelere dayanıklı olduğu gibi, darbe emici yapısıyla duvarınızı da korur.

    Taş Duvar Kaplama Örneği

    Panellerin Avantajı Nedir?
    Doğada gördüğünüz taşlar ile yapılmış hissi veren Doğal Taş Görünümlü Dekoratif Yapay Taş Kaplama Panelleri, temas halinde de birebir aynı etkiyi bıraktığı gibi, taş işçiliğinin tüm avantajlarını bünyesinde barındırır. Öncelikle sağlamdır, dayanıklıdır, su geçirmez ve nem oluşumunu engeller. Bu sayede yapının ömrünü uzatmaktadır. Öte yandan, gerçek taş yapıların dezavantajlarını da ortadan kaldırır. Örnek vermek gerekirse, gerçek taş kullarak dekorasyon yapmak, oldukça külfetli bir iştir. Taşların uygun şekillerde kesilmesi, cilalanması, taşınması gibi unsurlar, insanı canından bezdirir. Doğal Taş Görünümlü Kaplama Paneller ise, belirli ölçülerde üretilseler bile, istenilen ölçülerde kesilebilir, her türlü araca kolaylıkla yüklenebilir. Hafif oldukları ve az yer kapladıkları için kolayca nakliyesi gerçekleştirilir. Uygulamanın yapılacağı duvarın üzerinde tüm parçalar birleştirilebilir.

    Uygulama Maliyeti Yüksek mi?
    Yapay taş kaplama panellerinin maliyeti, gözünüzü korkutacak kadar yüksek değildir. Öncelikle, net ölçüyü ve uygulamanın yapılacağı alanı gözden geçirmek gerekir. Uygun şartlar sağlanıyorsa, paneller vida ve dübelle duvara sabitlenebilir. Doğrudan sıvanın üstüne de uygulanabildiği için, sizi boya ve yalıtım gibi ek masraflardan kurtaracaktır. Benzer görüntüyü iç mekanlarda duvar kağıdı, dış mekanlarda strafor köpükler ile de elde edebilme şansına sahipsiniz ancak, en fazla 2 senede bir yenileme ve bakım ihtiyacı duyacağınız için, çok daha masraflı olacaktır. Öte yandan, panelleri kendiniz de tek başınıza uygulayabileceğiniz için, çok daha düşük işçilik masrafınız olacaktır. Yaşam alanınıza sunduğu yalıtım ile, yazın sıcak havalardan, kışın ise soğuk havalardan hiç etkilenmeyeceksiniz. Isı iletkenlik katsayısı çok düşük olan fiberglass ile üretildiğinden, ortam sıcaklığını sabit tutmanıza yardımcı olacak, bu da ısıtma ve soğutma masraflarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Doğal Taş Görünümlü Dekoratif Yapay Taş Kaplama Panelleri, uygun fiyat seçenekleri ve sunduğu avantajları ile hem sizi hem de aile bütçenizi güldürecektir.
    Kaynak: Taş Duvar Panelleri

    YanıtlaSil