Sarah Jio Agapi

19:38:00

Benim Sarah Jio'dan okuduğum ilk kitap. Sarah Jio okuyanlar sıradan bir kitap olduğunu, onun diğer kitaplarına benzemediklerini söylediler. Bana göre de sıradan bir kitaptı. Fakat akıcı olduğu için kitabı bir anda okuyorsunuz. 
"Kanadalı sosyolog John Lee 1970'lerde yaptığı araştırmayla aşkın altı türü olduğunu belirlemiştir.
Eros: Hem fiziksel hem duygusal aşk. 
Pragma: Kalbin değil aklın kontrol ettiği aşk.
Agapi: Koşulsuz, bencil olmayan aşk.
Mania: İnişler ve çıkışlarla dolu obsesif aşk.
Storge: Arkadaşlıktan doğan aşk.
Ludas: Bir oyun gibi oynanan aşk. En önemli parçası eğlencedir."
Sarah Jio da yeni kitabı Agapi Ölümsüz Aşk romanında bu 6 aşkı farklı bir efsane ile anlatıyor. Jane, 29. yaş gününü kutlamaya hazırlanırken gizemli bir mektup alır. Mektupta onun gerçek aşkı görmesini sağlayan özel bir yeteneğinin olduğu ve daha fazla bilgi için bir adrese gelmesi gerektiği belirtilir. Jane çocukluğundan beri görme sorunu yaşamaktadır ve belli zamanlarda görme yeteneği bulanıklaşmaktadır. Fakat doktorlar bir türlü nedenini çözememişlerdir. Jane de merakına yenik düşer ve belirtilen adrese gider. Onu Colette adında bir kadın karşılar ve ona özel yeteneğini anlatır. 
Jane doğduğunda Colette oradadır ve ailesinin aşkını görünce nesilden nesile aktarılan gerçek aşkı görme yeteneğini Jane’e aktarmıştır. Jane’nin yaşadığı görme bulanıklığının nedeni de budur. Jane ne zaman birbirine aşık iki kişi görse görme yeteneği bulanıklaşmaktadır. Fakat bu hediyenin bir de bedeli vardır. 30. yaş gününe kadar aşkın 6 türünü örnekleri ile açıklaması gerekmektedir yoksa ömrü boyunca gerçek aşktan mahrum kalacaktır.
Jane, bu gerçeğe inanmakta zorlanır fakat birbirine aşık insanları gördükçe görme yeteneğinin bulanıklaşması buna inanmasına neden olur. Artık çevresindekileri gözleyip aşkın 6 türünü tanımlamaya çalışmaktadır.
Jane bu 6 türdeki aşkları etrafındakileri gözleyerek buluyor. Fakat bu aşklar beni pek sarmadı. Yani biraz klasik kaçmış. Galiba en çok Storge'da olan aşk, Vivian ile Mel'in aşkını sevdim.
Eros'da Katie ile Josh, Ludas'da Lo ile Grant, Mania'da Flynn ile Celeste, Pragma'da Elanie ile Charles, Agapia'de Mary ile Luca'nın hikayesinden oluşuyor.
Jane de yazar olan Cam'le mutlu mesut yaşıyorlar.
"Koşullar imkansız gibi görünse de aşk seni bulduğunda ona açık ol. Ona güven. Başarısız olmaktan korkma. Çünkü başarısız olsan bile aşkın varlığını sürdürecektir."
"Sanırım bulutlar biz ne görmek istiyorsak onu gösteriyor."
"Çiçeklerin insanlarda duygu uyandırma gibi özellikleri vardır."
"Her kalpte, bir oda, güvenli ve güçlü bir sığınak vardır."
"Hayatın kontrolünü kendi eline al."
"Ne kadar çok kalbinle düşünürsen düşün, kontrolün beyninde olmasına dikkat et."
"Bir yarışa başlayan bir koşucu bitiş çizgisini göremez. Ama oradadır, seni bekliyordur. Sadece inan."
"Kalbimiz her zaman bizimle konuşur. Ama bunu dinlemeyi öğrenmek pratik ister."
"Beynimizin yaptığımız seçimleri sorgulamamıza sebep olan bir yolu vardır. Ama gerçeği bilen kalbimizdir. Kalbimiz her zaman haklıdır. Sadece onu nasıl dinleyeceğimizi öğrenmemiz gerekiyor."

You Might Also Like

0 yorum