The Crown

13:02:00

the crown ile ilgili görsel sonucu


2016 yılında çekimine başlanan The Crown dizisi, II. Elizabeht'in hayatını konu almaktadır. 
Savaş sonrası İngiltere'nin durumunu, saraydaki entrikaları işleyen dizinin  şu anda 10 bölümü Türkçe'ye çevrilip yayınlandı.

Dizinin başrollerini Claire Foy (Vampir Akademisi, Little Dorrit, Cadılar Zamanı gibi tv dizileri ve filmlerde rol almıştır.) ve Matt Smith (Doktor Who, Terminatör gibi tv dizileri ve filmlerde rol almıştır.) paylaşmıştır.

En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü - Drama (TV) ile ilgili görsel sonucu

Claire Foy, The Crown dizisi ile Altın Küre Drama Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü almıştır.


the crown ile ilgili görsel sonucu

Dizi, II.Elizabeht'in 25. yaş günü ile başlıyor. Eşi Philip onun için bir çok fedakarlık yaparak İngiliz vatandaşı olmuştur. Çünkü kraliyet ailesinin evlenmek ile ilgili bir çok yasası vardır. Mesela 25 yaşından sonra istediği kişi ile evlenme, boşanmış birisinin eğer eşi yaşıyorsa bu kiliseye ihanet olarak sayılması gibi daha nice kanunlar vardır. Hatta bu yasalardan dolayı, Kraliçe Elizabeht'in kız kardeşi Prenses Margeret sevdiği kişi ile bu yasalar yüzünden evlenememiştir. Ve bu durum iki kız kardeşin arasını açmaya yetmiştir.

the crown ile ilgili görsel sonucu

O dönemi daha iyi yansıtmak için bölüm başına 10 milyon dolar harcanmıştır. Dönemin kıyafetleri, o döneme ait eşyalar o kadar güzel ayarlanmış ki sanki 1950'li yıllardasınız gibi diziyi izliyorsunuz. Çekim kalitesine diyecek bir şey bulamadım.


the crown ile ilgili görsel sonucu


Ayrıca dizi de Churchill'ın son dönemleri de işlenmiştir. Churchill, İkinci Dünya Savaşı'nda İngiltere için yaptıklarıyla ününe ün katmıştır. Ancak artık yaşlanmaya başlamıştır ve dolayısıyla hastalıklar, güçsüzlükler göstermesi ve yönetimin ayakta durması zorlaşmıştır. Bir de bunun üzerine Kraliçe'nin babası ölünce  daha yeni tahta çıkması, yönetim hakkında çok az şey bilmesi de eklenince işler İngiltere için zorlaşmıştır. Fakat Kraliçe çok güçlü bir kadın olduğunu daha 25 yaşlarında bile göstermiştir. 

the crown ile ilgili görsel sonucu

Churchill, Kraliçe'nin babasına (6. George) ölmeden önce ona kızının iyi bir kraliçe olması için elinden geleni yapacağına söz vermiştir. Kraliçe'nin ona ihtiyacı olmadığını anlayınca görevinden istifa etmiştir.

the crown ile ilgili görsel sonucu

Bize göre hayatları mükemmel gibi gözüken bu kişilerin aslında hayatlarının bizden daha zor olduğu da aşikardır. Ne kadar ün, şan ,şöhret sahibi olsalar bile Kraliçe'nin bir anne ve bir eş olması ülkesi için yaptığı görev ile çatışınca onun ne kadar güçlü bir kadın olduğunu anladım.

the crown ile ilgili görsel sonucu

Ben diziyi soluksuz bir şekilde izledim. Bir an önce ikinci sezonun gelmesini bekliyorum. Eğer bu tarz tarihi dizileri sevmiyorsanız sizi sıkabilir. Ama tarihi seviyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. 

IMDb diziye 8.9 puan vermiştir.

Benim puanım: 9.4.

Keyifli seyirler.

the crown ile ilgili görsel sonucu

You Might Also Like

0 yorum