Un Homme à La Hauteur (Aşkın Gözü Kördür)

18:37:00

Günümüzün en önemli konularından biri olan dış görünüşü komedi ile buluşulmuş hali un homme à la hauteur. Şunu söylemem lazım çeviri yanlış. Yüksekte Bir Adam şeklinde çevirilseydi bence daha iyi olurdu.



'ın yönetmenliğinin yaptığı filminde;   Cédric Kahn  César Domboy başrolleri paylaşmıştır. Özellikle Jean Dujardin'ın oyunculuğunu çok beğendim. Böyle bir konuyu izleyicilere açık bir şekilde anlatmıştır.
aşkın gözü kördür ile ilgili görsel sonucu



Başarılı avukat Diane (Virginie Efira) bir gün telefonunu kaybeder. Bulan kişi gerçek bir centilmen olan Alexandre'dır (Jean Dujardin). Ancak adamla tanıştığında büyük bir şok yaşar, nitekim Alexandre yaklaşık 1.40 m boyunda, çocuk gibi biridir. Ancak bu durum Diane'in Alexandre'a aşık olmasına engel olmaz, bunu doya doya yaşayabilmesi için ise etraftaki önyargılı bakış ve sözleri umursamaması gerekecektir.



Fakat Diane gittikleri her yerde onlara bakmalarına dayanamaz. Ve her şey güzel giderken aslında bu durumun onu zorladığını fark eder. Alexandre'a aşıktır fakat toplum içine çıktıklarında onları gözlemleyen kişileri ve arkalarından konuşmalarına dayanamaz.





Diane, Alexandre ile ayrıldıktan sonra onsuz yaşayamayacağını anlar ve çalıştığı şantiyeye paraşütle atlayarak oraya gider. Onsuz olamayacağına ve ona aşık olduğunu söyler. Film onların tekrardan bir araya gelmesiyle biter.


Filmde vurgulanmak istenen konu çok güzel işlenerek bize sunulmuş. İster çirkin olalım ister kısa boylu ya da çok güzel olalım, başkalarının düşüncesi ile yaşarsak aslında mutsuz olacağımızı anlatır. 




Düşündüğümüz zaman bizi kalıplara sokmak istediklerini anlayacaksınız. Bu kalıplardan çıktığımızda ise bizi yargılamaya başlarlar. Ama unuttukları bir şey varsa o da bu hayata bir kere geldiğimiz hayatı istediğimiz şekilde yaşamamız gerektiğidir.

'Up for Love' ('Un homme à la hauteur'): SIFF Review.

Hayatınızı istediğiniz biçimde yaşamanız dileğiyle..:)

Filmdeki görüntü kalitesi bence güzeldi. Oyuncuları da beğendim. Özellikle de Alexandre 'ı canlandıran Jean Dujardin'ı. Diğer filmlerini de izlemeyi düşünüyorum. 

IMBd'den 6.3 puan almıştır. 
Benim puanım 9.0
Keyifli Seyirler :)

You Might Also Like

0 yorum