I Wish

17:33:00

Bu günlerde Japon filmlerini daha fazla izlediğimi fark ettim bu da o filmlerden sadece biri. Bir çocuğun hayali ve bu hayalini gerçekleştirmek için yapmayacağı hiçbir şey yoktur. 

Şunu da fark ettim küçükken daha fazla hayal kuruyoruz ama büyüdüğümüzde bu hayallerimizi hatırlamıyoruz bile. 


Kiseki Movie Poster. 12 yaşındaki Koichi ve küçük kardeşi Ryunosuke, anne ve babaları boşanmış olan iki çocuktur. Bu yüzden ayrı düşen iki kardeş, ailelerinin tekrar bir araya gelmesi için hayaller kurmaya başlar. Bunun için farklı şehirlerden ve zıt yönden gelen iki trenin kesiştiği anda, ikisi de aynı dileği tutmaya çalışacaklardır.

Yönetmeni Hirokazu Koreeda olan filmin,  Koki Maeda,
Ohshirô Maeda, Ryôga Hayashi başrolleri paylaşmıştır.
Yönetmen anlatmak istediği mesajını bir çocuk üzerinden aktarıyor. Koichi'nin bir dilek için kardeşini ve en yakın arkadaşlarını örgütleme çalışırken ki hali aslında hayatımızın bizim elimizde olduğunun en büyük kanıtı.


Japon filmlerinde gördüğüm bir nokta ise Fransız filmlerindeki gibi olayların yavaş akması. Bu yüzden çoğu kişi filmleri yarım bırakıyor. Daha önce bu yönetmenden izlediğim bir film olan Benim Babam Benim oğlum filminde de bu duruma rastladım. 

I Wish voir film streaming vk Wacth32.


Yönetmen anlatmak istediği konuyu çocuklar üzerinden aktarıyor. Ve bu aktardığı konuyu ise aile bağı ile birleştiriyor. Japonlar da Türkler gibi ailelerine düşkün bir millet. Belki de bu yönden düşünmemi sağlayan etken kültür olmuştur.

Fakat bir dilek tutarken veya bir şeyi hayal ederken aslında başkaları düşünmüyoruz. Bu da insanların bencilliğinin en büyük kanıtı. Yönetmen de işte bu konudan bahsetmiş filmin sonunda. Sadece Koichi istiyor diye ailesinin birleşmesi mi yoksa ailesinin (anne ve babasının) ayrıyken daha mutlu olması mı ?


Sorry, I Wish is not on TV this week.

Filmi bu düşünce ile izlerseniz sizin hayatınızda etki yaratacaktır.
 IMDbden 7.4 puan almıştır.
Benim puanım 8.7 

Keyifli seyirler. :)


You Might Also Like

0 yorum