Handan Yiğit Roma'da "Biz" Olsak

17:21:00

Benim en çok sevdiğim şeylerden biri kitapla bütünleşerek o kitaptaki hayatla bir bütün olmaktır. Bu kitap bana bu duyguyu yaşattı. Roma sokaklarını gezerken buldum kendimi. Roma'da tekrardan bulundum.


Kitap, Eylül ve Demir'in Roma'da başlayan aşklarını anlatıyor. Ancak sırf bu konuyu anlatıyor dersem kitaba büyük bir haksızlık ediyor olurum. Kitabı sevmemin en büyük nedeni yazarın günümüzün en önemli sorunlarından olan kanser hastalığına değinmesi onlar için umut ışığı olması kitaptaki olayla harmanlanması kitabı sevmemi sağladı.

Herkes kanser olabilir. Bunu bilerek yaşamamız gerekiyor. Fakat hayatın bu kadar kısa olduğu unutulmak isteniyor. Hırslarla, mutsuzluklarla yaşamlarına devam ediliyor . İşte günümüzün en büyük problemi bu. Bu yüzden de insanlar birbirlerine saygı duymuyor.

Toplumuzdaki en büyük problemlerden olan insanların birbirine olan saygısızlığının sonuçlarından biri de engelli insanların yaşadıkları olaylar. Yazar bu konuyu da değinerek önemli olanın hayallerinizin peşinden koşmak olduğunu kim ne derse desin hayallerinin peşinden koşmazsanız o zaman hayatın anlamını kendi ellerinizle mahvettiğinizi mutsuz bir hayatın başlangıcına adım atıldığını anlatmak istemiş. İşte bu kitabın bendeki yerinin önemi bu konulara değinmesi sayesinde olmuştur.

Eylül ve Demir'in aşkı; Eylül ve kuzeni Deniz ile çocukluk hayali olan İtalya'ya tatile çıkmaları ile o turda Eylül ve Demir'in tanışmaları ile başlar. Eylül ve Deniz'in çocukluk hayali olan İtalya gezisi Deniz'in lösemi olduğu zamanlardan beri olan hayalleridir. Ve işte o hayal gerçekleşmiş ve bir de Eylül'ün karşısına aşk çıkmıştır. Hem de Roma'da.

Kitapta İtalya'daki bazı yerlerin (Pompei, Roma, Floransa, Venedik) tarihi ve betimlemeler sayesinde gezmiş kadar olacaksınız. Ben geçen yaz gitmiştim ve sanki İtalya yine gözlerimde canlandı.

Kitabı okuduğunuzda sonbahar ile ilkbaharı yaşayacağınız yaşarken mutluluk ve gözyaşların bir arada olacağı sıcacık bir hikaye. Eğer bu kitaba şans vermek isterseniz keyifle okuyacağınıza eminim.

"Kalbin gibi ol, özgürce yaşa ve daima gülümse!"

"Hayatında bir insanın kalbine dokun ve fark yarat!"

"Engel bedende değildir.
Engel kalptedir.
Kalbin hasarlı olmasın ki,
dünyaya gülümseyebilsin ve sevgini verebilesin..."

"Sevgi paylaştıkça çoğalırdı."

"Kalben istediğiniz her şey bir gün gerçekleşirdi, mutlu sonlara inanmaktan vazgeçmeyerek sımsıkı tutunsaydınız hayata."



You Might Also Like

0 yorum