Mart Ayında Okumayı Planladığım Kitaplar (2018)

15:46:00

Yılın üçüncü ayına giriş yaparken ben de mart ayında okumayı planladığım kitapları ayarladım ve yazısını yazmak için oturdum bilgisayar başına. İki ayda toplam 14 kitap ve bir dergi okumuşum. Bu durumu mart ayında toparlamayı umuyorum.

Şimdi gelelim şubat ayında okuduklarıma.

  • Ahmet Batman Gökyüzüne Not
  • Chelsea Cain Tek Tekme
  • Sadık Hidayet Kör Baykuş
  • Şükrü Erbaş Kuş Uçar Kanat Ağlar
  • Aslı Karabudak Gri
Geçen ay 10 kitap belirlemiştim ve beş kitap okumuşum. Bu ay umarım seçtiğim 9 kitabı ve ek olarak şubat ayından yarım kalan 3 kitabım var onları okuyabilirim. Lafı uzatmadan kitaplara geçelim.


Wolfgang Amadeus Mozart My Dearest Father: "En Sevgili Baba" olarak çevirebilirim bu kitabın ismini. Penguin books böyle mini seri yapmış klasikler için. Daha okumadım bu yüzden ingilizce seviyesi hakkında bir yorum yapamıyorum. Ancak her ay bir tane yabancı dilden (ingilizce, fransızca) kitap okumaya karar verdim. 

Jodi Picoult Kız Kardeşim İçin: Bu kitap ile ilgili olumsuz bir yoruma rastlamadım. Bu yüzden beklentim büyük. Bu kitabı sevgili @kitap_dostum ile okuyacağız. (İnstagram hesabını yazdım isterseniz bakabilirsiniz.) Bize katılmak istiyorsanız mail atabilirsiniz ya da yorum yazabilirsiniz.

Mario Levi Bir Cümlelik Aşklar: Mario Levi'den hiç kitap okumadım bu ilk kitabım olacak. Bu yüzden dili hakkında yorum yapamıyorum. Umarım doğru bir kitap ile yazara başlıyorumdur.

Meltem Yılmaz Soraya: Bu kitabı bana yazar yollamıştı geçen ay. Ben de arka kapağını okuyunca ve 2015 Berlin Film Festivali'ne Seçilen Roman olduğunu öğrenince listeye eklemek istedim.

Tuna Serim Nazım ile Piraye: Nazım Hikmet benim en sevdiğim şairlerden biridir. okurken yüzümde tebessüm ile hayranlıkla sayfaların içinde kaybolurum. Bu ay sevgili @bizimmahalleninkitapcisi ve @gonul_kitaplığım ile beraber okuyacağız. (insatgram hesaplarını yazdım isterseniz bakabilirsiniz.)

Not: Nazım Hikmet'ten okuduğum kitaplarının ve Nazım Hikmet ile ilgili okuduklarımın yorumlarının linkini bırakıyorum isterseniz bakabilirsiniz.

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2015/10/emin-karaca-nazm-hikmet-asklar.html

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2017/07/muzaffer-ilhan-erdost-uc-sair.html

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2017/09/kafkaokur-say-19.html

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2016/03/nazm-hikmet-835-satr.html

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2016/11/nazm-hikmet-benerci-kendini-nicin.html

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2017/06/nazm-hikmet-kuvayi-milliye.html

Ka Hancock Kırık Camlar Üzerinde Dans: Feniks Kitabın yolladığı bu kitabın arka kapağını okuduğumda çok merak etmiştim. Bu yüzden bu ay okunacaklar listeme ekledim. Yazardan okuyacağım ilk kitap olduğu için bir yorum yapamıyorum.

Not: Önceden listeme aldığım ama okuyamadığım 3 kitabı da mart ayı listeme ekledim. Listeme eklerken yazdığım yazıları kopyaladım.  Gelelim artık okumam gerektiğini düşündüğüm üç kitaba:

Fikret Yıldırım Kendine Yabancı: Yayınevinin kitabı bana yollaması sayesinde bu kitabın varlığından haberdar oldum. Elimden geldiğince farklı tarzlarda kitap okumaya çalışıyorum. Bu kitap da yeni çıkan kitaplardan biri. Arif ve Ela'nın kesişen yollarını okuyacağız bu kitap da.

Tunahan Atalay Fikrimin Çivisi Çıktı: Bir ay önce elime ulaşan bu kitabı da ocak ayı listeme ekledim. İçindeki öyküleri okumak için sabırsızlanıyorum.

Muhammet Hasan Kaya "Zeynep" Canımın Acısı: Yazardan okuduğum ikinci kitabı olacak. Okuduğum ilk kitabı Zeynep'ti. İki kitabı da bana yazar yollamıştı. Bu kitap da Zeynep kitabının devamı diye biliyorum. 

Not: Muhammet Hasan Kaya'dan daha önceden okuduğum kitabının yorumunu linkini aşağıya bırakıyorum isterseniz bakabilirsiniz.

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2017/09/muhammet-hasan-kaya-zeynep.html

You Might Also Like

0 yorum