Yapı Kredi Yayınları Önereceğim Kitaplar (1. Bölüm)

15:20:00

Severek okuduğum yayın evlerinden biri de Yapı Kredi Yayınlarıdır. Okuduğum kitapların çoğunu severek okumuşumdur. Ben de size bu yazımda bu yayın evinden okuduğum 10 kitaptan bahsedeceğim.(Eğer isterseniz başka yayın evlerinin de yapabilirim. Yorum yazarsanız veya mail atarsanız çok sevinirim.) 



Bahsedeceğim on kitabın ayrıntılı yorumu blogumda vardır. Bahsederken ayrıntılı yorumlarının linkini de bırakacağım. Şimdi gelelim bahsedeceğim kitaplara: 

  • Sabahattin Ali İçimizdeki Şeytan

Sabahattin Ali benim severek okuduğum yazarlardan biridir. Okuduğum kitapların içinde karakterlerin psikolojik tahlillerinin en iyi şekilde yapıldığı eserlerden biridir. Tekrar tekrar okuyacağım kitaplardan biridir. Özellikle de Ömer'in psikolojisini usta kalemi ile okuyucularına yansıtmıştır.

Ayrıntılı yorumu:

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2017/06/sabahattin-ali-icimizdeki-seytan.html


  • Özdemir Asaf Dokuza Kadar On
Eğer şiir kitapları okumak istiyorsanız size bu kitabı önerebilirim. Seçme Şiirler olduğu için kitabın başında derlemeye yapan kişinin de yazısı vardır.

Ayrıntılı yorumu:


  • Sabahattin Ali Kürk Mantolu Madonna
Sabahattin Ali ile tanışma kitabım ile karşınızdayım. Okurken kendimi sorguladığım ve kitabın sonunda şaşırdığım kitaplardan biridir. Raif Efendiyi anlamamı sağladı. İnsanların göründüğü gibi olmadığını ve onları tanımadan yargılamamamız gerektiğini anlatmak istemiş yazar.

Ayrıntılı yorumu:

https://fuldenufacik.blogspot.com.tr/2016/08/sabahattin-ali-kurk-mantolu-madonna.html


  • Özdemir Asaf Lavinia
Lavinia şiiri benim Özdemir Asaf'ın sevdiğim şiirlerinden sadece biridir. Özellikle de şiirin hikayesi beni etkilemiştir. Eğer okumadıysanız bir şans verebilirsiniz.

 Ayrıntılı Yorumu:


  • Sabahattin Ali Canım Aliye, Ruhum Filiz
Eğer bir yazarın anlamak istiyorsanız onun hayatını bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sabahattin Ali'nin haytından bir parça olan canı Aliye ve biricik kızı Filiz'e yazdığı mektupları okumanızı tavsiye ederim. Onun naifliğini anlamanızda yardımcı olacaktır.

Ayrıntılı yorumu:


  • Selçuk Baran Öğle Saatleri
Öykü kitabı okumak istiyorsanız Selçuk Baran'ın öykülerinden derlenmiş olan bu kitaba bir şans verebilirsiniz. İçindeki öykülerin sizi yoracağını düşünmüyorum.

Ayrıntılı yorumu:


  • J.D.Salinger Çavdar Tarlasında Çocuklar
Çavdar Tarlasında Çocuklar beni çok etkileyen bir eserdir. Fakat romanın içinde argo kelimeler bulunmaktadır. Eğer bu durumdan rahatsız oluyorsanız kitabı sevmeyebilirsiniz.

Ayrıntılı yorumu:


  • Ülkü Uluırmak Edip'in Lastik Topu
Edip Cansever'i dostlarından ve ailesinden okumak onu daha iyi anlamamı sağladı. Şiirlerini yazmak için sabahtan çalışma odasına gidip akşama kadar çalışırmış. Şiir ile yaşayan adam.

Ayrıntılı yorumu:


  • Tezer Özlü Çocukluğun Soğuk Geceleri
Tezer Özlü okumaya başlamak istiyorsanız bu kitabı ile başlayabilirsiniz. Onun çocukluğunu ve ileri ki yıllarda yaşadıklarını anlatmıştır.

Ayrıntılı yorumu:


  • Tezer Özlü'den Leyla Erbil'e Mektuplar
Tezer Özlü'yü anlamak isterseniz yazdığı mektupları okuyarak onu daha iyi anlarsınız. Hem de yazdığı eserleri okurken zorlanmazsınız. 

Ayrıntılı yorumu:


Kitaplar hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yazabilirsiniz ya da mail atabilirsiniz. Kitap alışverişi yaparken size yardımcı olur. Bir de istediğiniz yayın evi varsa yazabilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum